کاهش چشمگیر یادگیری در سایه نبود نیروی انسانی کافی/ آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان از کمبود ۱۱ هزار معلم رنج می برد
سیستان و بلوچستان از نظر رشد موالید در کشور رتبه سوم را دارا بوده و سالانه ۲۵ تا ۳۰ هزار دانش آموز در این استان وارد آموزش و پرورش میشوند بنابراین کیفیت آموزشی در این استان بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد. به گزارش پایگاه خبری سیستان و بلوچستان؛ به جرات می توان
سیستان و بلوچستان از نظر رشد موالید در کشور رتبه سوم را دارا بوده و سالانه ۲۵ تا ۳۰ هزار دانش آموز در این استان وارد آموزش و پرورش میشوند بنابراین کیفیت آموزشی در این استان بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش پایگاه خبری سیستان و بلوچستان؛ به جرات می توان ادعا کرد سیستان و بلوچستان یکی از جوانترین استان ها کشور به شمار می رود چرا که جمعیت جوان آن بسیار بیشتر از جمعیت میانسال و پیر آن می باشد.
علیرغم نیروی جوان این استان بیکاری در تمامی نقاط استان به وضوح مشاهده می شود و با وجود نیروی تحصیلکرده فراوان متاسفانه این نیرو در جای خود ساماندهی نمی شود که معضلات بسیاری را رقم زده است.
با وجود اینکه شمار دانش آموزان در سیستان و بلوچستان زیاد است اما با این حال کمبود معلم در این خطه به وضوح به چشم می خورد به طوری که در بسیاری از روستاهای جنوب استان هنوز کلاس های چند پایه که یک معلم در یک کلاس به چندین پایه تحصیلی به طور همزمان آموزش می دهد به چشم می خورد.
کمبود معلم به طور حتم کاهش چشمگیر یادگیری و درخشش استعدادهای دانش آموزان استان را در بردارد و از این رو انتظار می رود آموزش و پرورش سهمیه بیشتری برای جذب معلم در این استان با چشم پوشی از شرایط سنی کمتر از ۳۵ سال اختصاص دهد.
در جلسه ای که با حضور تمامی مدیران آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان با عنوان گردهمایی مدیران و روسای آموزش و پرورش استان برگزار شد اکثریت مدیران بر لزوم افزایش نیروی معلم در این استان اذعان داشتند.
کمبود ۱۱ هزار معلم در سیستان و بلوچستان
معاون پشتیبانی آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان گفت: سیستان و بلوچستان از جمله استانهای است که بیشترین مشکل در حوزه نیروی انسانی را دارد به طوری که کمبود ۱۱ هزار معلم و ۱۵ هزار کلاس درس از مهمترین مشکلات آموزش و پرورش این استان به شمار می رود.
رضا صباغی خاطرنشان کرد: اگر برای حل مشکل کمبود نیروی انسانی و فضای آموزشی برنامهریزی میانمدت و بلند مدت وجود نداشته باشد، تا سال ۱۴۰۵ با ۱۸ هزار کمبود نیرو و ۲۷ هزار کلاس درس روبرو خواهیم بود.
صباغی افزود: در آزمون استخدامی جدید آموزش و پرورش استان سهمیه جذب ۳ هزار و ۵۴۳ نیرو را گرفته است؛ همچنین سهمیه جذب دانشگاه فرهنگیان استان نیز هزار و ۸۱۷ نفر است.
آموزش و پرورش سهمیه بیشتر برای جذب معلم اختصاص دهد
مدیر آموزش و پرورش شهرستان ایرانشهر گفت:چالش عمده در حوزه نیروی انسانی خروج نیروهای خرید خدمات است بنابراین از آنجایی که بسیاری از این نیروها در سایر دستگاه ها جذب شده اند باید برای جایگزینی آنان تدبیری اندیشیده شود.
حسینی ادامه داد: جذب نیروی انسانی از طریق استخدامی ماده ۲۸ در شهرستان ایرانشهر در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸، سه برابر افزایش یافته است؛ همچنین تعداد دانشجویان دانشگاه فرهنگیان برای این شهرستان نیز از ۶۲ نفر در سال ۹۸ به ۸۰ دانشجو در سال ۹۹ افزایش پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه، میزان خروجی نیروی انسانی و همچنین جذب سرباز معلمان در سال تحصیلی جدید احصا شده است؛ تاکید کرد: با وجود کمبود نیرو در برخی مناطق به صدور مجوز ورود نیروی مرد در مدارس دخترانه نیاز است.
جنوب استان با کمبود مشاور و نیروی خدماتی مواجه است
مدیر آموزش و پرورش شهرستان نیکشهر گفت: تلاش برای ماندگاری نیرو یکی از مهمترین موضوعاتی است که باید در جذب و ساماندهی آنان درنظر گرفته شود.
ساره باور ادامه داد: در سالهای اخیر در تأمین نیروهای آموزشی علوم پایه اتفاقات خوبی افتاد اما همچنان در جنوب استان با کمبود و نیاز مبرم به مشاور روبرو هستیم.
وی تاکید کرد: نیروهای خدماتی به خصوص نیروی خدماتی در مدارس شبانه روزی در جنوب استان به یک معضل تبدیل شده به طوری که هر ساله در سایه نبود نگهبان در این مدارس سرقت و هدر رفت وسایل و تجهیزات رخ می دهد.
بازنشستگی هزار نفر در آموزش و پرورش شمال استان
مدیر آموزش و پرورش شهرستان زابل ابراز کرد: امسال حدود هزار نفر بازنشسته میشوند که لازم است از طریق استخدامی ماده ۲۸، دانشگاه فرهنگیان و خرید خدمات برای جایگزینی این جمعیت چاره اندیشی شود.
فرزاد نامجو ادامه داد: قطب سیستان با ۶ شهرستان و منطقه، ۱۱۰ هزار دانش آموز، ۱۰ هزار پرسنل و هزار واحد آموزشی عهدهدار تعلیم و تربیت در شمال استان است.
وی تاکید کرد: کمبود نیروهای خدماتی و عدم ماندگاری نیروها از دیگر مشکلات آموزش و پرورش در قطب سیستان به شمار می رود.
انتهای پیام/ بهرک
برچسب ها :sbnews.ir ، آموزش و پرورش ، ایرانشهر ، پایگاه خبری سیستان و بلوچستان ، حسیمی ، رضا صباغی ، زابل ، کلاس درس ، کمبود نیروی انسانی ، مدیر آموزش و پرورش ، معاون پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان ، معلم ، نیکشهر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰