تاریخ انتشار : شنبه 17 مهر 1400 - 8:58
کد خبر : 927

گزارش پایگاه خبری سیستان و بلوچستان از مشکلات دامپزشکی در ایرانشهر؛

ضرورت تکمیل و بهسازی کشتارگاههای ایرانشهر/ تهدید سلامت جامعه در میدان های عرضه دام و فروشگاههای عرضه مرغ زنده

ضرورت تکمیل و بهسازی کشتارگاههای ایرانشهر/ تهدید سلامت جامعه در میدان های عرضه دام و فروشگاههای عرضه مرغ زنده

عرضه دام زنده و در کنار آن فروش مرغ زنده یکی از معضلاتی است که در سرتاسر سیستان و بلوچستان به وضوح مشاهده می‌شود. به گزارش پایگاه خبری سیستان و بلوچستان؛ وجود انواع دام های رها شده در خیابان ها از دیگر معضلاتی است که در نقاط مختلف استان به ویژه جنوب سیستان و بلوچستان

عرضه دام زنده و در کنار آن فروش مرغ زنده یکی از معضلاتی است که در سرتاسر سیستان و بلوچستان به وضوح مشاهده می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری سیستان و بلوچستان؛ وجود انواع دام های رها شده در خیابان ها از دیگر معضلاتی است که در نقاط مختلف استان به ویژه جنوب سیستان و بلوچستان در نقاط شهری و در جاده ها به وضوح مشاهده می‌شود که این موضوع علاوه بر ایجاد مشکلات بهداشتی سبب بروز حوادث جاده ای نیز می شود.

آنچه در حال حاضر بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته وجود انواع طیور از قبیل پرنده های زینتی و به ویژه کبوتر و در کنار آن پرورش حیوانات خانگی دیگر در بیشتر منازل می باشد که این مسئله به وضوح سلامت افراد را تهدید می کند.


با توجه به وسعت سیستان و بلوچستان و در کنار آن تراکم جمعیتی و همچنین بالا بودن بافت روستایی آن مشکلات موجود در عرصه دامی بیشتر از سایر نقاط کشور قابل لمس است که به طور حتم با فرهنگ سازی می توان تا حدودی آن را رفع کرد.

ذبح غیرمجاز مانع فعالیت مثبت کشتارگاه ها در ایرانشهر شده است

رئیس دامپزشکی شهرستان ایرانشهر عنوان کرد: طی یک سال گذشته در شهرستان ایرانشهر کشتارگاه صنعتی دام که یک مکان مخروب و معیوب بود با کمک مسئولان به یک کشتارگاه نیمه صنعتی تبدیل شد.

حسینی به خبرنگار پایگاه خبری سیستان و بلوچستان گفت: با وجود ذبح غیرمجاز در سطح شهرستان هنوز نتوانستیم فعالیت کشتارگاه نیمه صنعتی ایرانشهر را به سطح مثبت برسانیم که نیاز است در این زمینه فرهنگ سازی های لازم انجام شود چرا کشتار دام به صورت غیرمجاز می تواند صدمات بسیاری به سلامت جامعه وارد کند.

وی افزود: از ابتدای سال تاکنون ۹۸۹ راس گاو و شتر و تعداد هزار و ۱۰۲ راس گوسفند و بر در کشتارگاه ایرانشهر شده است.

حسینی تاکید کرد: آنچه مورد غیر فعال شدن کشتارگاه های طیور در سطح استان شده وجود عرضه مرغ زنده است در حالی که با توانمندی موجود می‌توان این عرضه را به صورت قانونی انجام داد.

مدیر دامپزشکی شهرستان ایرانشهر خاطرنشان کرد: شهرستان ایرانشهر دارای ۲۷ واحد مرغداری است که از ابتدای سال تاکنون بیش از ۹۰۰ سال ۴۹ هزار قطعه مرغ تولید شده از این مرغداریها کشتار و به بازار عرضه شده است.

ضرورت افزایش مکانیسم نظارتی در واردات دام و طیور

معاونت استاندار و فرماندار ویژه ایرانشهر اظهار کرد: دامپزشکی شاخه‌ای از علم پزشکی و متمرکز بر شناخت، پیش‌گیری و درمان بیماری‌های حیوانات به ویژه بیماری‌های مشترک انسان و حیوان است.

علی شعبانی به خبرنگار پایگاه خبری سیستان و بلوچستان گفت: نظارت بر دامپروری ها و مراکز پرورش طیور، شیلات، زنبورداری ها و بسیاری موارد دیگر و فرآیند تولید و بررسی سلامت محصولات و فرآورده های حیوانی مورد استفادهٔ انسان از حوزه های فعالیت دامپزشکی است.

وی ادامه داد: این رشته پزشکی که به دلیل ارتباط با غذا و خوراک انسان، به جرأت می توان گفت مهم تر و حساس تر از پزشکی انسان هاست، متأسفانه کمتر مورد توجه عموم است و معمولاً افراد نسبت به آن غفلت می ورزند.

شعبانی ادامه داد: کشتارگاه های شهرستان، نیمه صنعتی طیور و کشتارگاه دام سبک و نیمه سنگین، به لحاظ فناوری و صنعتی شدن بخش هایی که دستی انجام می شود، نیازمند تکمیل و بهسازی هستند، به علاوه به لحاظ بهداشت محیط و بالا بردن ظرفیت کاری واحد ها، نیازمند نظارت و مدیریت و برنامه ریزی است؛ همچنین مراکز خدمات جانبی مانند سردخانه و… جزو اولویت های سرمایه‌گذاری در آن ها است.

وی بیان کرد: با توجه به واردات بخش عمده دام و طیور به صورت زنده و غالباً به طور غیر رسمی از نقاط خارج شهرستان، برنامه ریزی و تدبیر و تعریف مکانیسم نظارتی مقتضای شرایط، باید به طور جد در دستور قرار گیرد.

مکانی مناسب برای انتقال میدان دام و واحدهای عرضه مرغ در نظر گرفته شود

فرماندار ایرانشهر خاطرنشان کرد: میدان عرضه دام زنده و نیز فروشگاه های عرضه مرغ زنده، نحوه کشتار و جدا کردن امحا و احشا آن ها، حقیقتا نامناسب و تهدید کننده سلامت و بهداشت جمعی است، اتخاذ تدبیر و انتخاب مکانی مناسب برای انتقال میدان دام و واحدهای عرضه مرغ زنده و تمهید ساز و کار نظارت بر نگهداری، عرضه و‌کشتار دام و طیور، جزو اساسی ترین نیاز های خدمات شهری است. دستگاه های مدیریت شهری باید با اولویت به این مساله بپردازند.

شعبانی اذعان کرد: سلامت جسم در گرو سلامت غذا و سلامت روح، منوط به سلامت جسم است.در این راستا، آموزش عمومی، اطلاع رسانی، ارتقای آگاهی و فرهنگ سازی باید دستور کار همیشگی مسوولان باشد.

وی در پایان با اشاره به اینکه دامپزشکی را اگر نمی توانیم بیش تر، دست کم همپای پزشکی جدی بگیریم، تاکید کرد: امروزه با نگهداری حیوانات خانگی در منزل(Pet) و تاسیس باغ وحش ها و…، همزیستی تنگاتنگی بین انسان ها و حیوانات به وجود آمده و رو به گسترش است؛ باید توجه کرد که برای سلامت فردی و جمعی اعضای خانواده و قابلیت تسری بیماری مشترک، بیش و پیش از سلامت خود به سلامت حیوانات پیرامون مان اهتمام داشته باشیم.
انتهای پیام/ فاطمه بهرک

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور

مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور