توزیع مناسب مکانی و کیفیت مسکن ملی را فدای کمیت و پدیدهی عملکردگرایی نکنید
در دولت نهم و دهم، ساخت مسکن مهر، پیشانی برنامههای دولت بود، با گشتی در شهرهای کشور، با نگاهی به کالبد شهرها، مجتمعهای فراوان سر برآورده از زمین را شاهد بودیم. به گزارش پایگاه خبری سیستان و بلوچستان مَخلَص گزارش دولت یازدهم و دوازدهم، در کلام وزیر شهرسازی چنین آمد که: افتخار میکنم
در دولت نهم و دهم، ساخت مسکن مهر، پیشانی برنامههای دولت بود، با گشتی در شهرهای کشور، با نگاهی به کالبد شهرها، مجتمعهای فراوان سر برآورده از زمین را شاهد بودیم.
به گزارش پایگاه خبری سیستان و بلوچستان مَخلَص گزارش دولت یازدهم و دوازدهم، در کلام وزیر شهرسازی چنین آمد که: افتخار میکنم حتی یک مسکن مهر افتتاح نکردم! و وزیر پس از او در آخرین سالهای عمر دولت دوازدهم، تحت فشارهای اجتماعی، هرچه دوید نتوانست عقبماندگی مزمن خود در ساخت مسکن را جبران کند.
دولت جناب دکتر رئیسی، از همان زمان تبلیغات انتخاباتی بر اهتمام خود به ساخت مسکن ملی، اصرار و تاکید داشتند و از روز اولِ بهدست گرفتن مهار چموش دولت، بر این امر همت گذاشت.
استاندار محترم سیستانوبلوچستان در گفتگوی تلویزیونی شب گذشته، بر محوری بودن ساخت مسکن ملی و تلاش دولت و رتبهی بالای استان طی چهارماه گذشته در این امر تاکید کردند، جای خوشحالی دارد و قدمهایی که در این راه برداشته میشود، حائز تقدیر است.
مدیرکل راه و شهرسازی نیز گفته است: افزون بر ۶۷ هزار و ۸۲۲ نفر از شهروندان استان، اقدام به نامنویسی در طرح نهضت ملی مسکن کردهاند که بیشترین تعداد ثبتنامکنندگان با ۴۱ هزار و ۴۰۳ نفر به شهر زاهدان اختصاص دارد.
با این مقدمه، نظر متولیان امر را به نکات زیر جلب مینمایم:
۱. شهر زاهدان، با داشتن ۴۴ درصد جمعیت حاشیهنشین، مواجههی دائمی با کمبود آب و نارساییهای کالبدی شهری، روبهرو است. جلوگیری از گسترش پهنهی شهری در زاهدان، از بدیهیات عقلی و علمی است.
۲. در زاهدان و چابهار، تولید مسکن، صرفاً در پهنههای دارای بافت فرسوده و حاشیههای آسیبدیده صورت گیرد.
۳. در شهر جدید رامشار که طی ۳۰ سال گذشته، توان جذب نداشته است، سهمیهی ۲۰۰۰ واحدی، کاری عبث است. از این سهمیه کاسته شود.
۴. عمدهی شهرهای کوچک استان، از نظر علم توسعهی روستایی، روستاشهر محسوب میشوند، بخشی از رونق این شهرها، بهواسطهی احداث ساختمانهای نوساز است، بر سهمیهی این شهرها افزوده شود.
۵. تجربهی عملکردگرایی مسکنمهر نشان داده است که مهندسین ناظر و متولیان امر، در دریای نواقص و فسادهای پیمانکاران، غرق شدند و در بعضی از نقاط کشور، بعضی از سازندگان مسکن، کارهای بیکیفیت تحویل مردم دادند، از این تجربه، درس بگیریم.
۶. مبالغ دریافتی از متقاضیان، مراحل دریافت، زمان، کارمزد و سقف پرداخت تسهیلات بازنگری شود و در همین مقطع زمانی، اصلاحات لازم اِعمال گردد.
یادداشت/ عباس نورزایی
برچسب ها :دولت سیزدهم ، دولت یازدهم و دوازدهم ، شهر رامشار ، عباس نورزایی ، مسکن مهر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰