تاریخ انتشار : یکشنبه 19 دی 1400 - 8:22
کد خبر : 2306

بررسی بیش از هزار درخواست در کمیته های مشاغل سخت و زیان آور سیستان و بلوچستان

بررسی بیش از هزار درخواست در کمیته های مشاغل سخت و زیان آور سیستان و بلوچستان

  مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون، قریب به هزار و ۱۳۲ درخواست در کمیته بدوی مشاغل سخت و زیان آور استان بررسی شده است. مهرداد جهاندیده در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری سیستان و بلوچستان عنوان کرد: در ده ماه گذشته از سال

 

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون، قریب به هزار و ۱۳۲ درخواست در کمیته بدوی مشاغل سخت و زیان آور استان بررسی شده است.

مهرداد جهاندیده در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری سیستان و بلوچستان عنوان کرد: در ده ماه گذشته از سال جاری؛ ۴۵ جلسه کمیته بدوی و ۷ جلسه کمیته تجدید نظر مشاغل سخت و زیان آور استان با حضور اعضا برگزار شده است.
وی اظهار داشت: در این مدت کار بررسی قریب به هزار و ۱۳۲ درخواست در کمیته بدوی انجام و از این تعداد ۹۴۲ درخواست مورد تایید قرار گرفت.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گفت: همچنین ۱۰۱ اعتراض در کمیته تجدید نظر مورد بررسی قرار گرفت که ۹۲ مورد آن تایید شد.
جهاندیده یادآور شد: بر اساس قانون کارهای سخت و زیان آور، کارهایی است که در آن ها عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار، غیر استاندارد بوده و در اثر اشتغال کارگر تنشی به مراتب بالاتر ازظرفیت های طبیعی (جسمی و روانی) در وی ایجاد می شود که نتیجه آن بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن است.


وی اظهار داشت: مشاغل سخت و زیان آور به دو (گروه الف و ب) تقسیم بندی می شوند. (گروه الف) شامل مشاغلی است که صفت سخت و زیان آوری با ماهیت شغل وابستگی دارد اما می توان با به کارگیری تمهیدات بهداشتی ، ایمنی و تدابیر مناسب توسط کارفرما سختی و زیان آوری آن ها را حذف کرد و(گروه ب) شامل مشاغلی است که ماهیتاً سخت وز یان آور بوده و با به کارگیری تمهیدات بهداشتی ، ایمنی و تدابیر فنی توسط کارفرما‌، صفت سخت و زیان آوری آن ها کاهش یافته ولی کماکان سخت و زیان آوری آن ها حفظ می شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تصریح کرد: بر این اساس، کارگاه هایی که مشاغل آنان در گروه الف تشخیص داده می شود، کارفرما مکلف است با تایید کمیته استانی، نسبت به ایمن و استاندارد سازی شرایط محیط کار اقدام کند.
جهاندیده گفت: حسب درخواست کارگر، کارفرما، تشکل ها، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی، تعیین سخت و زیان آور بودن مشاغل در هر کارگاه با بررسی سوابق، انجام بازدید و بررسی شرایط و با تایید کمیته های استانی انجام می گیرد .

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور

مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور