یادداشت/ عباس نورزایی
نیروگاه خورشیدی خانگی، طرحی برای کمک به درآمد روستاییان بدون نیاز به مادهی کمیاب «آب»

نیروگاه خورشیدی خانگی، طرحی برای کمک به درآمد روستاییان و بدون نیاز به مادهی کمیاب «آب» است به طوری که با وجود آن می توان درامدزایی خوبی برای این قشر ایجاد کرد. به گزارش پایگاه خبری سیستان و بلوچستان اینکه جویندگان درآمد در مناطق روستایی استان سیستان و بلوچستان که با مشکل کمآبی و
نیروگاه خورشیدی خانگی، طرحی برای کمک به درآمد روستاییان و بدون نیاز به مادهی کمیاب «آب» است به طوری که با وجود آن می توان درامدزایی خوبی برای این قشر ایجاد کرد.
به گزارش پایگاه خبری سیستان و بلوچستان اینکه جویندگان درآمد در مناطق روستایی استان سیستان و بلوچستان که با مشکل کمآبی و خشکسالی هستند، در چه زمینهای سرمایهگذاری کنند تا هم نیاز به آب نداشته باشد و هم درآمدی معقول با هزینهای منطقی، در پی داشته باشد، از مهمترین دغدغههایم بوده است.
با اطلاع از ظرفیت ایجاد شده توسط وزارت نیرو برای خریداری تضمینی ده سالهی برق تولیدی نیروگاههای خورشیدی خانگی، مؤلفههای مختلف آن را مورد بررسی قرار دادم، مستندات قانونی را رؤیت نمودم، مستقیماً اطلاعاتی را از مدیران مرتبط دریافت کردم، از نزدیک نمونهکارهای انجام شده را بازدید کردم و پرداختهای چند دورهی تولید را از یک نیروگاه احداثی در روستای پدگی زاهدان تحلیل نمودم و به یک طمأنینه رسیدم و حال با این اطمینان، به همهی افرادی که قصد دارند به درآمدی نسبتاً مطمئن دست یابند، توصیه میکنم با استفاده از منابع مناسب حمایتی به این صنعت رو آورده، هم تولید برق را افزایش دهند، هم درآمد کسب کنند.
سیستم متصل به شبکهی ۵ کیلوواتی که عموماً بهعنوان نیروگاه خورشیدی کوچک شناخته میشود، یکی از بهترین راهها برای درآمدزایی با استفاده از پشتبام یا حیاط منزل است. البته در هر جایی این نیروگاه قابل اجرا است و برای اجرای آن به ۳۰ تا ۶۰ مترمربع فضا جهت استقرار پنل خورشیدی و سازهی نگهدارنده نیاز است. این سیستم، نگهداری بسیار راحتی دارد و میتوان بهعنوان یک منبع درآمد راحت و کم هزینه در نظر گرفته شود. البته نگهداریهای جزئی اعم از شستشوی پنلها را نباید از قلم بیندازید.
برای یک نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوواتی، ۲۰ عدد پنل، یک استراکچر فلزی، اینورتر و تابلوها و یک کنتور برق که روی تیر برق توسط شرکت توزیع نیرو نصب میشود، نیاز است.
مراجعه به شرکت توزیع نیرو و کسب مجوز ساخت، تأمین منابع مالی، عقد قرارداد اجرا با شرکتهای نصاب و سپس تحویل به بهرهبردار، مراحلی است که باید طی شود.
آقای مدرسخیابانی اوایل این ماه با توجه به اهمیت این کار، تفاهمنامهای را با معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق(ساتبا) امضاء کرده و حمایت از ۵۰۰۰ نفر را هدفگذاری کرده است. براساس همین تعهد، وزارت نیرو خرید تضمینی برق تولیدی نیروگاههای تجدیدپذیر در این استان را ۱۰ درصد بالاتر از سایر استانها انجام میدهد.
امیدواریم که استاندار محترم، تیمی برای اجرایی کردن این تفاهمنامهها تعیین و مامور کنند که مشمول مرور زمان نشود.
یادداشت/عباس نورزائی
برچسب ها :تولید برق ، عباس نورزایی ، مدیر عامل شرکت توزیع برق ، نیروگاه خورشیدی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰