تاریخ انتشار : یکشنبه 4 آذر 1403 - 14:52
کد خبر : 11449

شاخص تولید ناخالص سیستان و بلوچستان ۱.۲۴ صدم درصد است

شاخص تولید ناخالص سیستان و بلوچستان ۱.۲۴ صدم درصد است

  رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان گفت: سهم این استان در شاخص تولید ناخالص کشور ۱.۲۴ صدم درصد بوده در حالیکه ۱۱.۴ درصد مساحت کشور مربوط به این منطقه است.   به گزارش خبرنگار پایگاه خبری اخبار سیستان و بلوچستان مهرداد عرب اول در شورای برنامه ریزی توسعه سیستان و بلوچستان

 

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان گفت: سهم این استان در شاخص تولید ناخالص کشور ۱.۲۴ صدم درصد بوده در حالیکه ۱۱.۴ درصد مساحت کشور مربوط به این منطقه است.

 

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری اخبار سیستان و بلوچستان مهرداد عرب اول در شورای برنامه ریزی توسعه سیستان و بلوچستان که با حضور رئیس جمهور و ۱۰ نفر از اعضای هیات دولت در حال برگزاری است اظهار کرد: این استان به لحاظ تراکم جمعیت یکی از استان‌های کم تراکم کشور به شمار می‌رود به طوری‌که تراکم جمعیت این منطقه ۱۷.۷ نفر در کیلومتر مربع است در حالی‌که این شاخص در کشور نزدیک به ۵۲ نفر برآورد شده است.

 

وی با بیان اینکه ضریب شهر نشینی در سیستان و بلوچستان ۵۳.۷ درصد است ادامه داد: این رقم در کشور ۷۶.۷ درصد برآورد شده؛ نرخ رشد جمعیت در استان ۲.۱ درصد و در کشور ۷۴ صدم درصد و همچنین شاخص نرخ بیکاری در کشور هفت و نیم درصد و در این استان ۱۴ درصد است.

 

به گفته رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان نرخ مشارکت اقتصادی در استان ۳۶.۳ درصد بوده که این رقم در کشور ۴۱.۷ درصد است همچنین نسبت اشتغال در این منطقه ۳۱.۲ درصد و در کشور ۳۸.۵ درصد است.

وی با اشاره به اینکه سیستان و بلوچستان نامتعادل‌ترین استان در توزیع درآمد است عنوان کرد: شاخص ضریب جینی در این استان ۴۲ صدم درصد و در کشور ۳۸ صدم درصد است.

 

عرب اول گفت: ۳۸ درصد طول راه‌های روستایی سیستان و بلوچستان در حوزه زیربنایی آسفالت بوده این درحالیست که در کشور ۵۴ درصد راه‌های روستایی آسفالت شده است.

۳۸ درصد طول راه‌های روستایی سیستان و بلوچستان در حوزه زیربنایی آسفالت بوده این درحالیست که در کشور ۵۴ درصد راه‌های روستایی آسفالت شده است

 

وی سرانه فضای آموزشی به ازای هر نفر دانش آموز در سیستان و بلوچستان را ۳.۸ متر مربع بیان کرد و افزود: این رقم در کشور ۵.۲ مترمربع است؛ همچنین این استان با ۲۳ درصد پایین ترین نسبت طرح‌های هادی روستایی اجرا شده را در بین ۳۱ استان کشور داراست.

 

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان افزود: با هدف کاهش شاخص‌های توسعه‌ای استان نسبت به میانگین کشوری طرحی را در یک سال اخیر آماده کرده‌ایم که به لحاظ کارشناسی مورد تایید سازمان برنامه و بودجه کشور قرار گرفته در این طرح درخواست ۱۶۰ همت اعتبار را طی سه سال داشتیم، این طرح در قالب ۱۱ برنامه و ۸۰ پروژه تعریف شده است.

 

وی تصریح کرد: اگر امکان تامین منابع در سه سال فراهم شود تضمین می‌کنیم که طول راه‌های روستایی را از ۳۸ درصد به ۴۶ درصد برسانیم؛ همچنین طول راه‌های بزرگراهی را از ۶۷۱ کلیومتر به یک هزار و ۴۱۶ کیلومتر برسانیم همچنین اگر این اعتبار تخصیص داده شود نسبت جمعیت شهری برخوردار از فاضلاب در استان را نیز از ۲۶.۵ درصد به ۴۱ درصد و فضاهای آموزشی را از ۳.۸ دهم به ۴.۷ متر مربع برسانیم.

 

عرب اول گفت: تامین این منابع تنها از محل منابع عمومی دولت امکانپذیر نیست اما این امکان وجود دارد که با خلق منابع جدید احتمالی در سیستان و بلوچستان و فارغ از منابع عمومی دولت از قبیل منابع حاصل از طرح ساماندهی سوخت بخش عمده‌ای از اعتبار مورد نیاز پروژه ها را به دست بیاوریم که به منظور تحقق این منابع درآمدی نیاز به دستورات ویژه رئیس جمهور و تفویض اختیارات به سیستان و بلوچستان هستیم.

 

به گفته وی در راستای رشد اقتصادی که در برنامه هفتم نیز تکلیف شده نیاز به سرمایه گذاری با اولویت بخش خصوصی در سیستان و بلوچستان است بنابراین اگر بخواهیم تولید ناخالص داخلی را حداقل به ۲ درصد افزایش دهیم چیزی حدود ۳۷۴ همت در چهار سال نیاز داریم که این رقم از محل تسهیلات بانکی، سرمایه گذاری بخش خصوصی و الزام شرکت‌ها و سازمان‌های توسعه‌ای وابسته به دولت برای سرمایه گذاری در استان قابل تامین است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور

مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور