کاهش یادگیری و فقدان تربیت اجتماعی مهم ترین چالش آموزش مجازی/ افزایش ۳۶ درصدی ترک تحصیل بعد از ۱۰ روز غیبت

کرونا در دو سال اخیر به شدت شیوه های زندگی فردی و اجتماعی تمامی ساکنان جهان را تحت تاثیر قرار داده است که در این راستا آموزش و پرورش نیز از این قاعده مستثنی نبوده است. به گزارش پایگاه خبری سیستان و بلوچستان؛ بیماری منحوس کرونا مدارس را به صورت غیر حضوری در آورده به
کرونا در دو سال اخیر به شدت شیوه های زندگی فردی و اجتماعی تمامی ساکنان جهان را تحت تاثیر قرار داده است که در این راستا آموزش و پرورش نیز از این قاعده مستثنی نبوده است.
به گزارش پایگاه خبری سیستان و بلوچستان؛ بیماری منحوس کرونا مدارس را به صورت غیر حضوری در آورده به طوری که به جد می توان عنوان کرد در سال گذشته دانش آموزان زیادی حتی برای یک بار هم مدرسه را ندیده و از بسیاری از آموزش های غیر درسی به ویژه مهارت های اجتماعی محروم شده اند.
دانش آموزان در این دو سالی که دنیا با کرونا دست و پنجه نرم می کند از یادگیری بسیاری از مهارت ها که تنها در مدرسه به طور غیرمستقیم یاد می گیرند از قبیل دوست یابی، زندگی خارج از خانه، بازی با همسانان،حل مسایل خود با دیگر دانش آموزان دور بوده اند و این موضوع سبب عقب ماندگی اجتماعی تا حدودی در آن ها خواهد شد.
ناگفته نماند که علیرغم تلاش معلمان و در کنار آن والدین، سطح آموزش های درسی نیز در این دو سال به شدت کاهش یافته چرا که دانش آموزان با عدم حضور در مدرسه آن گونه که در شیوه حضوری مطالب درسی را یاد می گرفته اند آموزش دریافت نمی کنند.
دانش آموزان یک سوم مهارت خواندن و نیمی از مهارت ریاضی را به خاطر دارند
مدیر کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان گفت: طبق پژوهشهای انجام شده در داخل و خارج از کشور هیچ نوع آموزشی نمیتواند جایگزین آموزش مجازی شود چرا که تاثیرات منفی روحی و روانی در خانه ماندن، مشکلات مربوط به کیفیت یادگیری، فقدان تربیت اجتماعی، آموزش مهارتهای اجتماعی و فردی و ضعیف شدن اقتصاد خانواده با آموزش مجازی حاصل می شود.
حمید رضا رخشانی در گفت وگو با خبرنگار پایگاه خبری سیستان و بلوچستان عنوان کرد: طبق تحقیقات انجام شده غیبت بیش از ۱۰ روز احتمال ترک تحصیل را ۳۶ درصد افزایش میدهد همچنین سال تحصیلی در پیش رو در حالی آغاز خواهد شد که دانشآموزان فقط یک سوم مهارتهای خواندن و نیمی از مهارتهای ریاضی را از سال قبل به خاطر دارند که این موضوع تاثیر منفی بر یادگیری این قشر دارد.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه از ۶ هزار مدرسه موجود در سیستان و بلوچستان، ۴ هزار و ۵۲۴ مدرسه روستایی و عشایری است و بیشتر همکاران در این مناطق بومی و واکسن دریافت کردهاند، مشکلی از نظر برگزاری حضوری کلاسها وجود نخواهد داشت.
رخشانی ادامه داد: با اینکه تا کنون حدود ۸۵ درصد شاغلان در آموزش و پرورش استان واکسن کرونا را دریافت کردهاند اما با این حال پس از ورود واکسن مخصوص رده سنی دانشآموزان به کشور واکسیناسیون این گروه نیز طبق برنامه باید انجام می شود تا نگرانی خانوادهها برای حضور دانشآموزان در مدارس کاهش یابد.
زمان بازگشایی مدارس منوط به تصمیم ستاد ملی کرونا است
مدیر کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان ابراز کرد: ۴۰۰ هزار دانش آموز استان در مدارس روستایی و عشایری مشغول به تحصیل هستند که در این راستا در ۲ هزار و ۵۵۴ مدرسه روستایی و عشایری استان جمعیت دانشآموزی زیر ۵۰ نفر است بنابراین امکان برگزاری حضوری کلاسها به شرط آنکه در آن منطقه خبری از شیوع ویروس کرونا نباشد، وجود دارد.
رخشانی با عنوان اینکه زمان بازگشایی مدارس براساس تصمیم ستاد ملی کرونا مشخص و اعلام خواهد شد
رخشانی ادامه داد: نبود زیرساختهای اینترنتی و ارتباطی، وضعیت مالی ضعیف خانوادهها و عدم توانایی تهیه تبلت و گوشی تلفن همراه هوشمند از جمله مشکلات آموزش مجازی در روستاها و مناطق عشایری است که آسیبهای فراوانی برای دانشآموزان به همراه دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: از مجموع ۴۰۰ هزار دانش آموز در مدارس شهری استان، ۱۰۰ هزار نفر در نقاط حاشیه شهرها ساکن هستند که به دلیل نبود زیرساختهای لازم و عدم توانایی مالی خانوادهها سال گذشته آموزش این دانش آموزان از طریق توزیع درسنامه انجام شد.
رخشانی در خصوص بهرهمندی دانش آموزان استان از شبکه شاد در سال تحصیلی گذشته گفت: ۴۴۰ هزار دانش آموز استان در شبکه شاد ثبت نام کردند که از این تعداد ۳۵۰ هزار نفر برای آموزش غیرحضوری از این شبکه بهرهمند شدند.
انتهای پیام//
برچسب ها :بازگشایی مدارس ، حمید رضا رخشانی ، شبکه شد ، کرونا ، مدرسه مجازی ، مدیر کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰