گز کر روستایی فراموش شده در انبوه مشکلات/ محرومیت دو هزار نفر از آب، برق، اینترنت و طرح هادی روستایی
گزکر روستایی در هفت کیلومتری شهر دلگان است که همانند بسیاری از روستاهای استان با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کنند. به گزارش پایگاه خبری سیستان و بلوچستان؛ علیرغم وسعت سیستان و بلوچستان و در کنار آن جمعیت بالای روستا نشین آن، اکثر روستاهای استان از امکانات مطلوب برخوردار نیستند و این
گزکر روستایی در هفت کیلومتری شهر دلگان است که همانند بسیاری از روستاهای استان با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کنند.
به گزارش پایگاه خبری سیستان و بلوچستان؛ علیرغم وسعت سیستان و بلوچستان و در کنار آن جمعیت بالای روستا نشین آن، اکثر روستاهای استان از امکانات مطلوب برخوردار نیستند و این موضوع کوچ مردم را به شهرها رقم زده است.
در حالی که شغل بیشتر روستاییان استان کشاورزی و دامداری بوده اما با وجود خشکسالی های پی در پی و نبود امکانات در خور شان روستاییان سیستان و بلوچستان بار سفر را بسته و با روی اوردن به شهرها مشکلاتی از قبیل حاشیه نشینی را رقم زده اند.
به منظور ماندگاری مردم در روستاها و حفاظت از مرزهای استان که بخش اعظم مرزنشینان استان روستایی هستند انتظار می رود دولتمردان تلاش بیشتری برای رفع معضلات روستاها داشته باشند و آنان را از خدمات ارزنده نظام محروم نگذارند چرا که محرومیت کلمه زیبنده ای برای مردم سبستان و بلوچستان نیست.
روستای گزکر از مشکلات عدیده ای از قبیل کم آبی، نوسانات برق و آنتن دهی ضعیف تلفن و اینترنت برخوردار است که انتظار می رود مسئولان استان نسبت به رفع محرومیت های آن اقدام ورزند.
فراموشی طرح هادی در روستای گزکر
یکی از اعضای شورای روستایی گز کر عنوان کرد: روستای گزگر علیرغم فاصله ۷کیلومتری تا مرکز شهرستان دلگان و با جمعیتی بالغ بر۵۰۰خانوار و ۱۸۰۰نفر متاسفانه حتی از نیازهای اولیه مانند آنتدهی تلفن همراه محروم می باشد و علیرغم پیگیری های صورت گرفته شده تاکنون هیچ دکل مخابراتی برای روستای گزگر اختصاص داده نشده است.
علی فولادی به خبرنگار پایگاه خبری سیستان و بلوچستان گفت: متاسفانه در دنیای امروز که جهان به واسطه رسانه مانند دهکده ای کوچک شده و کوچکترین خبری در جهان مردم در سایر نقاط دنیا آگاه میشوند ولی متاسفانه مردم روستای من از این نعمت محروم هستند.
وی افزود: از طرفی به دلیل شیوع ویروس منحوس کرونا و مجازی شدن مدارس، دانشگاهها و حوزه های علیمه مردم روستای گزکر مجبورند برای حضور در کلاس های مجازی و شرکت در امتحانات به مرکز شهرستان مراجعه کنند که علیرغم پیگیری های صورت گرفته شده توسط فرماندار تاکنون هیچگونه تغییری در این زمینه حاصل نشده است.
فولادی در ادامه از نداشتن محیطی برای تفریح جوانان روستا که متاسفانه نتیجه این کار سن اعتیاد در روستا به ۸ تا ۱۰ سال کاهش یافته است خبر داد و اضافه کرد: مرحله اول طرح هادی به طور ناقص در سال ۱۳۹۰ اجرا شد و باتوجه به رشد جمعیت و اشغال نمودن زمین های روستا توسط مردم متاسفانه به علت عدم آگاهی مردم نسبت به چگونگی عبور معابر گاهی در وسط خیابان و کوچه خانه هایشان را ساختند اگر مرحله دوم طرح هادی اجرا گردد این مشکلات پیش نمیآید.
عضو شورای روستای گزکر تصریح کرد: سال قبل مهندس نقشه بردار به روستا آمد و با هلی شات از روستا فیلمبرداری و نقشه مرحله دوم طرح هادی را کشید و تحویل بنیاد مسکن دادند اما متاسفانه تاکنون در سطح روستا اجرا نشده است.
وی در خصوص مشکل برق این روستا اطهار کرد: در سطح روستای گزگر بالغ بر ۱۰ ترانس برق وجود دارد اما به دلیل عدم جای گذاری صحیح محلات شمال و شرق روستا با مشکل افت شدید ولتاژ برق مواجه هستند به طوری که متاسفانه در فصل اوج مصرف برق شاهد سوختگی وسایل برقی در این محلات هستیم.
نیمی از اهالی روستای گزکر آب ندارند
یکی از اهالی روستای گزکر به خبرنگاری پایگاه خبری سیستان و بلوچستان گفت: اوضاع برق در روستا به هیچ وجه خوب نیست به طوری که در شبانه روز چندین بار قطع و وصل میشود و نوسانات برق نیز باعث سوختگی چندین تلویزیون و کامپیوتر و وسایل برقی دیگر شده است و علیرغم پیگیری هیچ اقدامی انجام نشده است.
علی بامری ادامه داد: متاسفانه وضعیت آب به هیچ عنوان مطلوب نیست به طوری که به دلیل کم آب بودن چاه با وصل کردن حتی پمپ آب تنها دو ساعت در شبانه روز آب می توان برداشت کرد و پس از آن دیگر آبی نیست.
وی افزود: چاه آب متعلق به سه روستاست به طوری که علاوه بر گزکر دو روستای کلانظهور و چاه خدابخش هم از این چاه استفاده می کنند اما به دلیل کم آبی چاه نصف مردم به طور کامل آب ندارند و از بی آبی رنج می برند و مجبورند آب خود را با استفاده از گالن و موتورسیکلت از سر چاه آب بیاورند.
بامری خاطرنشان کرد: آنتن همراه و اینترنت بسیار ضعیف است به طوری که حتی با استفاده از وای فای هم نمی توان چیزی دانلود کرد در ایام مدارس و دانشگاه ها هم اهالی روستا با رفتن بر سر بام منازل و یا به سایر روستاها و یا شهر به اینترنت وصل می شدند تا تکالیف خود را انجام دهند.
وی در پایان اظهار کرد: بعضی دانش آموزان علیرغم اینکه دانش آموزانی درسخوان و نمونه بودند پس از مجازی شدن کلاس ها به دلیل مشکلات اینترنت از ادامه تحصیل بازماندند.
انتهای پیام//بهرک
برچسب ها :آموزش مجازی ، بی آبی ، روستای کلانظهور ، روستای گزکر دلگان ، طرح هادی ، علی بامری ، علی فولادی ، قطع برق ، نوسان برق
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰