یادداشت: عباس نورزایی
هندوانه یا جام زهر؟

با توسعهی کشاورزی تجاری، اخلاق حرفهای نیز دستخوش حادثه شده است. کانون سخن را بر محصول هندوانه متمرکز میکنیم. به گزارش پایگاه خبری اخبار سیستان و بلوچستان عباس نورزایی در یادداشتی نوشت: چیتَّک، نام رقمی از هندوانههای محلی سیستانی است که با خوردن آن احساسی راحت و گوارا دارید، در عین حال با مصرف
با توسعهی کشاورزی تجاری، اخلاق حرفهای نیز دستخوش حادثه شده است. کانون سخن را بر محصول هندوانه متمرکز میکنیم.
به گزارش پایگاه خبری اخبار سیستان و بلوچستان عباس نورزایی در یادداشتی نوشت: چیتَّک، نام رقمی از هندوانههای محلی سیستانی است که با خوردن آن احساسی راحت و گوارا دارید، در عین حال با مصرف حتی یک قاش از هندوانههای دیگر، دچار دردهای گوارشی، حساسیت و احساس نامطبوعی در دهان میشوید. گاه بیماران زیادی در این فصل روانهی اورژانس هستند و در درازمدت نیز افراد به انواع سرطان، مانند سرطان سینه، معده، پروستات و بیماریهای قلبی و تنفسی، اختلالات تولیدمثلی و سیستم عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون دچار میشوند.
علت چیست؟ کشاورزانی که از اخلاق حرفهای بهدور هستند حدمجاز استفاده از آفتکشها و کودهای نیتراته را رعایت نمیکنند و توجهی به سلامت مردم ندارند و آنچه برای آنها مهم است، افزایش وزن محصول و زودرسانی آن به بازار است.
نیتروژن، یک عنصر اساسی برای رشد گیاهان است اما برای رشد سریعتر هندوانه مقادیری بیشتر از حدمجاز استفاده میشود و این عمل میتواند منجر به تجمع نیتراتهای اضافی در گوشت هندوانه شود.
نیترات وارد شده به بدن انسان طی فرآیندهایی به نیتریت تبدیل شده که با آمینها ترکیب و باعث تشکیل نیتروز آمین میشود که مادهی سرطانزاست. امروزه بعضی از کشاورزان با افزودن کودهای نیتروژندار، ظرف تنها سه هفته میتوانند وزن یک هندوانه را به ۱۲ کیلوگرم برسانند.
اگر میزان باقیماندهی سموم در یک محصول کشاورزی بیشتر از بیشینهی تعیین شده باشد، باید از ورود آن به بازار جلوگیری شود. اندازهگیری دقیق این سموم در محصولات غذایی اهمیت بسیاری دارد که مسئولیت آن با وزارت بهداشت و علوم پزشکی و سازمان ملی استاندارد است. وزارت بهداشت متولی سلامت محصولات کشاورزی و کنترل باقیماندهی سموم با استفاده از آزمایشگاههای مرجع است.
این آزمایشگاه در استان ما وجود ندارد، کنترلی هم نیست و اما باید خودمان به فکر سلامتمان باشیم، بنابراین اکر عطش خوردن هندوانه دارید:
۱. برای بررسی میزان نیترات در هندوانه و جلوگیری از مسمومیت، میتوانید یک تکه از گوشت هندوانه را در آب تمیز قرار داده و منتظر بمانید. اگر آب تغییر رنگ داده و به رنگ صورتی تند تبدیل شود، این نشانهای از وجود نیتراتهای زیاد در هندوانه است و بهتر است از مصرف آن خودداری کنید.
۲. به محل تلاقی گوشت قرمز هندوانه و بخش سفید پوست توجه کنید، اگر این بخش زرد رنگ باشد، نشاندهندهی میزان بالای نیترات در محصول است.
۳. گوشت هندوانه نباید خطوط سفید رنگ داشته باشد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰